Nest updates: Nest Cam als hebbeding

Nest lanceert volgende week een heel aantal vernieuwingen.
Ik werd uitgenodigd op hun persconferentie en bezorg jullie graag een preview.

Uit het Apple Nest

Het gelijknamige bedrijf werd in 2010 boven de doopvont gehouden door voormalige Apple Engineers Tony Fadell en Matt Rogers.
Hun doel? Die huishoudelijke toestellen die we allen gebruiken een betere look & feel geven alsook de usability drastisch verbeteren. ‘Een huis dat voor jou werkt’, als devies.
5 jaar later worden de producten in 7 landen (waaronder België) verkocht, doch wereldwijd gebruikt. Het bedrijf telt intussen bijna 500 medewerkers.

Nest Learning Thermostat 

Nest verworf wereldfaam met hun eerste product: de slimme thermostaat.Nest Learning Thermostat
Het gebruiksvriendelijke design product zorgt ervoor dat we met zijn allen slimmer omspringen met energie.
Middels de laatste software update 4.5, tracht men de energiefactuur nóg beter terug te dringen. Volgens onderzoek betalen we jaarlijks gemiddeld €1400 aan energiekosten per gezin.
De thermostaat leert automatisch aan welke voorkeuren jij hebt, start en stopt de verwarming op de duur op de beste tijdstippen en heeft inmiddels ook een auto-away functie die detecteert wanneer er geen beweging meer is. Vooral dat laatste lijkt me erg handig. Uiteraard kun je hem steeds bedienen met de Nest app.

Een overzicht van de nieuwe functionaliteiten:

 • Safety Temperature Alerts Nest stuurt vanaf nu een bericht naar je smartphone als het te koud wordt in huis en wanneer de leidingen in huis gevaar lopen te bevriezen. Wanneer het huis weer op temperatuur is, laat Nest je dat ook weten.
 • Nest Protect Emergency Alerts Als men een Nest Protect heeft geïnstalleerd, dan zijn nu ook direct meldingen van rook of koolmonoxide op de Nest Thermostat te zien. Op hoe meer plekken de melding te zien is, hoe meer kans er is dat het probleem vroegtijdig gesignaleerd wordt.
 • Nest Protect Emergency Shutoff Sommige verwarmingssystemen kunnen de bron vormen voor het lekken van koolmonoxide. Andere systemen kunnen een beginnend vuur verergeren door de rook door het gehele huis te verspreiden. Vanaf nu werken de Nest Thermostat en Nest Protect samen om ook het verwarmings- of koelsysteem uit te schakelen in het geval van rookontwikkeling of koolmonoxide.
 • Improved Multi-zone Homes – Vanaf nu is het mogelijk tot 20 Nest Thermostats per huis te bedienen vanuit de Nest-app. De thermostaten werken samen om energie te besparen en de Auto-Away functie te coördineren.

Dit toestel is momenteel te verkrijgen voor €219.

Nest Protect

Ook de Nest Protect (rook- & koolstofmonoxide detector) kreeg een update.Nest Protect
We hebben gemiddeld 10000 branden per jaar in België en dergelijke smart detectors dienen onze veiligheid te optimaliseren.

Naast het nieuwe, strakke design (11% smaller), vallen vooral de nieuwigheden onder de motorkap op. Er is bv. een app silencer ingebouwd, waardoor je middels de Nest app een alarm kunt stilleggen. Bovendien test het toestel zichzelf 400 keer per dag, op batterij, geluid, omgevingsdetectie, etc. Alles om onze veiligheid te optimaliseren. De Split-spectrum sensor om trage en snelle branden te detecteren, is echter de knapste innovatie.

Een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten:

 • Nieuw ontwerp – De nieuwe generatie Nest Protect is 11 procent kleiner en integreert nog beter met het plafond of de wand. Onder de behuizing zit een laag van roestvrij staal met kleine zeshoekige uitsparingen die rook binnen laten en al het andere buiten laten. De lichtring schijnt vanaf nu nog feller voor een verbeterd Lichtpad.
 • Split-Spectrum Sensor – Binnenin de rookkamer maakt de Nest Protect gebruik van twee golflengtes aan licht, waardoor beide snel en langzaam brandende vuren worden gedetecteerd..
 • Uitzetten met app – Nest Protect waarschuwt gebruikers bij gevaar. Maar wanneer alles onder controle is, is het alarmsignaal wellicht niet meer nodig. Een valsalarm kan men daarom vanaf nu uitzetten via de nieuwe Nest-app.
 • Levensduur tot 10 jaar – Nest Protect’s vernieuwde sensoren zorgen voor een nieuwe, verlengde levensduur tot 10 jaar voordat het apparaat vervangen dient te worden.
 • Veiligheidscontrole – vanaf nu kunnen gebruikers de sensoren, het vermogen, de WiFi-verbinding, microfoon en luidspreker in één keer testen vanaf hun smartphone.
 • Geluidscheck Nest Protect controleert eens per maand automatisch, snel en zonder overlast of de luidspreker en microfoon nog werken, via een ingebouwde microfoon.
 • Eenvoudigere installatie – de opnieuw ontworpen achterkant van de Nest Protect maakt het nog makkelijker deze recht te bevestigen aan het plafond of aan de wand. Ook maakt het gemakkelijk te openen batterijcompartiment het nog eenvoudiger de batterijen te vervangen. Daarnaast maakt Nest Protect gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE) om het koppelen tijdens de setup te verbeteren.

Dit toestel is momenteel te verkrijgen voor € 119.

Nest Cam

Dé nieuwigheid bij uitstek is wel de Nest Cam, waarmee men een nieuw elan wil geven aan videobewaking.nest cam
Het is een erg klein hebbeding met een voldoende zware, robuuste voet, zodat je hem zeer makkelijk kunt aanpassen aan de gewenste stand. Wie van bovenaf bv. een babywieg in de gaten wil houden, kan dat even goed als iemand die dit toestel wil gebruiken om een kamer vanuit een hoekperspectief te bekijken.
Qua beeldkwaliteit levert hij alvast prima resultaten af, met 1080p full HD en een Clear Zoom (8x digitaal). De ‘night vision’ vond ik echter ook een coole feature: met 8 infrarood led’s en gepatenteerde technologie scoren ze mooie nachtbeelden.
Het allerleukste: je kan middels de mic bij de camera communiceren met diegene die zich in het beeld bevindt, vanuit de Nest app. De hond/kat apporteren of je baby een woordje toefluisteren? Het lukt meteen. Handig om weten is dat de Nest Cam ook kan samenwerken met YouTube. Kwestie van je favoriete beeldmateriaal vakkundig wereldkundig te kunnen maken.
Alle gegevens worden veilig geëncrypteerd, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de privacy van je beelden. Wie graag beelden opslaat en nadien bewerkt, kan kiezen voor Nest Aware, een service waarmee je 10-30 dagen beeldgeschiedenis kunt opslaan.

Een overzicht van alle features:

 • Nieuw ontwerp – de magnetische standaard van de Nest Cam kan bevestigd worden op metaal, kan gemonteerd worden op de muur of kan op een universele driepoot geschroefd worden. Ook kan deze gedraaid worden, buigen in een hoek of ondersteboven gemonteerd worden. De standaard heeft een magneet gemaakt van zeldzaam aardmetaal en een ¼ inch-schroefbevestiging om de Nest Cam veilig op nog meer plaatsen te kunnen bevestigen. De behuizing van de Nest Cam biedt gebruikers zo de vrijheid om vast te leggen wat zij willen.
 • Videokwaliteit Nest Cam maakt gebruik van 1080p HD via Wi-Fi, zodat gebruikers ook de kleinste details kunnen waarnemen in de gehele ruimte.
 • Veilig streamen – het streamen en opslaan van videobestanden verloopt via een unieke 2048-bit RSA-vergrendeling en veilige overdracht via een 128-bit SSL-verbinding.
 • Verbeterd nachtzicht– acht ‘high-powered’ infrarood-LED’s en nieuwe algoritmes verbeteren Nachtzicht en Bewegingsdetectie. Waar standaard camera’s ’s nachts zorgen voor een gelimiteerde ‘spotlight view’, zorgt Nest Cam er voor dat men de gehele ruimte kan zien. En aangezien de sensoren van Nest Cam het verschil zien tussen het licht van een zaklamp en het licht van de zon, zal het nachtzicht niet verstoord worden en overschakelen naar de dagmodus wanneer er fel licht in de camera schijnt. Dit kan vooral heel handig zijn in het geval van inbrekers die met een zaklamp schijnen, of de felle koplampen van een passerende auto.
 • Nest Aware met videogeschiedenis – Nest Cam gebruikers kunnen zich aanmelden voor een maandelijkse betaalde service die toegang geeft tot:
  • Videogeschiedenis – bladeren door 10 of 30 dagen videocontent, afhankelijk van de gekozen service, zodat gebruikers extra tijd hebben om te bekijken wat er allemaal gebeurd is en de waardevolle momenten op kunnen slaan.
  • Video’s en timelapses – het creëren en delen van video’s tot drie uur.
  • Activity Zones – het creëren van Activiteitszones in verschillende ruimtes, zodat de gebruiker een melding krijgt wanneer er activiteit gedetecteerd wordt in een specifieke zone, bijvoorbeeld bij de deur.
  • Nauwkeurige bewegingsdetectie – Nest Cam maakt gebruik van de mogelijkheden van de cloud om steeds accuratere meldingen te kunnen geven en om gebieden te detecteren waar vaak een valse melding wordt gegenereerd, zoals op het plafond.

De Nest Cam is vanaf volgende week verkrijgbaar voor €199.

Fit blijven in 7 min. dankzij Seven

Het gebeurt wel vaker dat ik nieuwe apps installeer.

Vaak blijft het bij een kortstondige passage op mijn smartphone, aangezien ze niet kunnen optornen tegen de gevestigde waarden. Seven is echter een blijvertje.

Geniaal concept

Seven is qua opzet een app naar mijn hart: het wil de mens tot meer beweging aanzetten en legt de instapdrempel zo laag mogelijk.
Het enige wat je nl. nodig hebt, is een muur en een stoel. Dat én 7 min. tijd per dag.image

Seven minutes to feel good

Seven biedt een gratis basistraining aan die het ganse lichaam traint. Deze omvat oa. push-ups, crunches, planking, knieheffen, etc.
Wie andere trainingen wil, kan de daartoe aangeboden packs (Bv. Strenght, Cardio, Upper Body, Lower Body, etc.) aanschaffen voor €2 per stuk. Wie wil, kan zijn training zelfs volledig (gratis) customisen.

Or more…?

Wil je méér dan 7′? De app biedt ook die mogelijkheid aan je kan nl. opteren voor meerdere rondjes van 7′, waarbij je dus telkens 12 oefeningen doorloopt.image
Fascinerende app die het effectief mogelijk maakt thuis te sporten én er de mensen te aanzet. Je ‘coach’ kan je middels een dagelijkse reminder immers attent maken op je nood aan beweging. En wie heeft nu geen 7 min. tijd per dag?

Must have!

Organiseer meet & greets met WeTime

De makers van de hier eerder besproken WePopp pakken uit met een nieuw concept, WeTime.
Op deze manier positioneert men  WePopp als de meeting organizer voor vrienden/familie, waar WeTime het professionele publiek dient aan te spreken.
Ik ben echter overtuigd dat WeTime ook voor privé doeleinden zal gebruikt worden.

Gebruiksvriendelijkheid

Iedereen kent wel de marathonmails waarbij lustig heen en weer gemaild wordt om een geschikt tijdstip, locatie, etc. te vinden.
Net daar blinkt WeTime uit in gebruiksvriendelijkheid.
De app biedt een sterke integratie met je agenda’s, zodat je meteen een aantal timeslots kunt bekijken.
Vervolgens kun je jouw verschillende opties doorsturen via mail, sms, Twitter of Facebook. Handig: de ontvangers hebben hoegenaamd géén WeTime nodig.
Zij klikken gewoon die timeslots aan die voor hen mogelijk zijn. De app maakt een samenvatting en toont je meteen de beste datum. Als klap op de vuurpijl kan je de datum meteen vastleggen in je agenda én een samenvatting doorsturen naar de andere deelnemers. Gedaan met het eindeloze mailen/bellen!
De organisator in kwestie kan bovendien nog to-do items aanmaken in Wunderlist. Andere ondersteunende apps heb ik nog niet ontdekt.

Veilig

De makers verzekeren dat ze zo weinig mogelijk data bewaren op hun servers. WeTime
Alle data is ook SSL encrypted en je hoeft je agenda evenmin te delen met de andere deelnemers.

Multi-platform?

Men kan – net als bij het alom bekende alternatief Doodle – gebruik maken van de website van WeTime. Je dient er wel eerst een account aan te maken.
Voorlopig is de mobiele app enkel beschikbaar voor iOS gebruikers.
Ik vermoed dat men volop de hand legt aan een Android tegenhanger.
Voorts zijn er reeds plugins voor Gmail en werkt men aan een bèta-versie voor Outlook.

Conclusie

Voor mij bestaat er geen twijfel over: deze app heeft zijn stek veroverd op mijn iPhone.
Het bespaart een heleboel ellende om alles te organiseren, voor iedereen.
Bovendien is de makkelijke integratie met agenda en mail erg goed.
Beter dan Doodle? Ik ben alvast overtuigd.

Je contacten steeds up-to-date met Humin

Feest in mijn mailbox, wanneer bleek dat ik Humin als ‘early access insider’ kon uittesten.
Humin is een app  met ambitie: het wil onze smartphone overnemen en ons gebruik drastisch wijzigen.
Slaagt het daarin?

Humin

Contacten centraal

In feite wil Humin vooral de Contacts & Phone app vervangen.
De makers gaan ervan uit dat ons smartphonegebruik de laatste jaren veranderd is, onder impuls van sociale media als Facebook, Twitter, LinkedIn, Whatsapp, Snapchat, etc.
Daardoor treedt er als eens versplintering op. Het is een opgave geworden al je contacten te stroomlijnen en hun updates meticuleus op te volgen.
Humin wil hier een antwoord op bieden.
De app kan hier tal van info voor oproepen via de door jou gewenste kanalen: Facebook, Twitter, LinkedIn, je eigen contacten, etc.

Continu up-to-date

Het zorgt ervoor dat je constant up-to-date bent over je contacten.
Elk contact heeft nl. een eigen ‘pagina’ waar je meteen kunt raadplegen welke meetings je laatst had/op til zijn, werkervaring, contactinfo, gemeenschappelijke vrienden, etc.
Onderin kan je het contact meteen bellen/sms’en/Facetime/Facebook etc.

Batterijvreter

Tot hiertoe dus enkel pluspunten, want Humin biedt effectief het comfort al je contacten samen te kunnen beheren en vanuit 1 platform kan je hen op diverse manieren contacteren.
De app zou daarenboven een algoritme hanteren om te bepalen wie je favoriete contacten zijn en deze terstond beter zichtbaar maken.
Bijkomende leuke feature is ongetwijfeld de nabijheidsfeature, waar de app toont wie van je contacten zich op dat moment in de buurt bevindt.
Het grootste nadeel van dit alles, is dat de deze app weegt op je batterij. Zeker als je de locatie-updates wilt kunnen benutten, is dat een heikel punt.

Conclusie

Humin speelt terecht in op een trend waarmee we thans te maken krijgen: het is geen evidentie je contacten op tal van netwerken te kunnen blijven volgen.
Deze app biedt 1 vrij overzichtelijk platform en tracht in te spelen op jouw communicatievoorkeuren en favorieten.
Het is zeker een leuke aanzet, maar de mate waarin de applicatie je batterij leegzuigt, is voor mij voldoende om hem toch even links te laten liggen.
Benieuwd wat volgt, zeker qua verbeteringen én soortgelijke apps.

Review: Todoist – schitterende productiviteitsapp

Productiviteitsapps zijn in mijn ogen onmisbaar geworden.
Zowel op professioneel als privé vlak bieden ze een welkom antwoord op de vraag naar meer structuur en overzicht.
Ik besprak er ooit al enkele, zoals Wunderlist (+ Wunderkit) en Any.do.
Recent botste ik op Todoist, een aangename verrassing.

Alomtegenwoordig

‘Free, easy, online and mobile’ luidt een slagzin van Todoist.Todoist productivity
De app valt effectief vrij te verkrijgen (al is een premium account nodig om alle functies te kunnen gebruiken) en is compatibel met de meest courante platformen: Windows, Mac, Android, iOS (iPhone/iPad), etc. Er zijn zelfs plugins voor Chrome, Outlook, Gmail, etc. waardoor je op diverse manieren toegang krijgt tot jouw takenlijsten.
Het spreekt voor zich dat alles naadloos synct op al je devices.

Usability²

De app zelf blinkt uit in haar eenvoud.taak toevoegen Todoist
Een taak toevoegen aan je ‘cue’ lukt met 1 toepasselijke sneltoets (Q).
Het is evident dat je taken kunt toekennen aan projecten, wat eveneens in een mum van tijd lukt.
Bij het toevoegen van herinneringen (push meldingen of mail) gaat Todoist nog een stap verder. Zo kan je ‘in mensentaal’ reminders instellen, in de trant van bijvoorbeeld ‘morgen om 13:00’.
Ook leuk: je productiviteit wordt bijgehouden en weergegeven a.d.h.v. de ‘productiviteitstrend‘: een grafisch overzicht van de progressie de afgelopen dagen/weken.
De Todoist apps zijn bovendien erg overzichtelijk en werken vrij snel en accuraat, een kleine bug niet te na gesproken.

Conclusie

Todoist heeft vrij snel een plaats in mijn (werk)leven opgeëist.
Wie dagelijks continu moet multitasken, zal Todoist zonder twijfel appreciëren. Er zijn héél wat to-do apps op de markt, maar op dit moment draagt Todoist sowieso mijn voorkeur. De app is uitgebreider dan Any.do, gebruiksvriendelijker/vollediger dan Wunderlist en goedkoper dan alternatieven als Things.