Hoe je je iPhone batterij kunt kalibreren

De batterij vormt al langer de achilleshiel van menig smartphone. De meeste smartphones halen maximum het einde van de dag, waar velen geregeld aangewezen zijn op een extra laadbeurt tussendoor of een powerbank.

Niet dat het dé oplossing brengt, maar je kan je iPhone batterij ook zelf wat stretchen door ze geregeld te kalibreren.

Dit doe je als volgt:

 1. Laat je iPhone volledig leeglopen. M.a.w.: tot hij de geest geeft en van zichzelf uit gaat.
 2. Hang je toestel aan de (originele Apple) charger en gebruik hem intussen niet. Integendeel, zet hem bij voorkeur af.
 3. Laat de iPhone minstens enkele uren opladen. Ik doe het zelf min. 3-4u
 4. Start je iPhone opnieuw op met een hard reset. Dit bekom je door de home button en power button (of ‘volume lager button’ bij de nieuwste versies) ingedrukt te houden tot wanneer de iPhone heropstart.

Deze procedure herhaal je best 1 maal per maand. Verwacht zeker geen wondermiddel, maar het helpt om je batterij terug wat richting te geven.

Nest updates: Nest Cam als hebbeding

Nest lanceert volgende week een heel aantal vernieuwingen.
Ik werd uitgenodigd op hun persconferentie en bezorg jullie graag een preview.

Uit het Apple Nest

Het gelijknamige bedrijf werd in 2010 boven de doopvont gehouden door voormalige Apple Engineers Tony Fadell en Matt Rogers.
Hun doel? Die huishoudelijke toestellen die we allen gebruiken een betere look & feel geven alsook de usability drastisch verbeteren. ‘Een huis dat voor jou werkt’, als devies.
5 jaar later worden de producten in 7 landen (waaronder België) verkocht, doch wereldwijd gebruikt. Het bedrijf telt intussen bijna 500 medewerkers.

Nest Learning Thermostat 

Nest verworf wereldfaam met hun eerste product: de slimme thermostaat.Nest Learning Thermostat
Het gebruiksvriendelijke design product zorgt ervoor dat we met zijn allen slimmer omspringen met energie.
Middels de laatste software update 4.5, tracht men de energiefactuur nóg beter terug te dringen. Volgens onderzoek betalen we jaarlijks gemiddeld €1400 aan energiekosten per gezin.
De thermostaat leert automatisch aan welke voorkeuren jij hebt, start en stopt de verwarming op de duur op de beste tijdstippen en heeft inmiddels ook een auto-away functie die detecteert wanneer er geen beweging meer is. Vooral dat laatste lijkt me erg handig. Uiteraard kun je hem steeds bedienen met de Nest app.

Een overzicht van de nieuwe functionaliteiten:

 • Safety Temperature Alerts Nest stuurt vanaf nu een bericht naar je smartphone als het te koud wordt in huis en wanneer de leidingen in huis gevaar lopen te bevriezen. Wanneer het huis weer op temperatuur is, laat Nest je dat ook weten.
 • Nest Protect Emergency Alerts Als men een Nest Protect heeft geïnstalleerd, dan zijn nu ook direct meldingen van rook of koolmonoxide op de Nest Thermostat te zien. Op hoe meer plekken de melding te zien is, hoe meer kans er is dat het probleem vroegtijdig gesignaleerd wordt.
 • Nest Protect Emergency Shutoff Sommige verwarmingssystemen kunnen de bron vormen voor het lekken van koolmonoxide. Andere systemen kunnen een beginnend vuur verergeren door de rook door het gehele huis te verspreiden. Vanaf nu werken de Nest Thermostat en Nest Protect samen om ook het verwarmings- of koelsysteem uit te schakelen in het geval van rookontwikkeling of koolmonoxide.
 • Improved Multi-zone Homes – Vanaf nu is het mogelijk tot 20 Nest Thermostats per huis te bedienen vanuit de Nest-app. De thermostaten werken samen om energie te besparen en de Auto-Away functie te coördineren.

Dit toestel is momenteel te verkrijgen voor €219.

Nest Protect

Ook de Nest Protect (rook- & koolstofmonoxide detector) kreeg een update.Nest Protect
We hebben gemiddeld 10000 branden per jaar in België en dergelijke smart detectors dienen onze veiligheid te optimaliseren.

Naast het nieuwe, strakke design (11% smaller), vallen vooral de nieuwigheden onder de motorkap op. Er is bv. een app silencer ingebouwd, waardoor je middels de Nest app een alarm kunt stilleggen. Bovendien test het toestel zichzelf 400 keer per dag, op batterij, geluid, omgevingsdetectie, etc. Alles om onze veiligheid te optimaliseren. De Split-spectrum sensor om trage en snelle branden te detecteren, is echter de knapste innovatie.

Een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten:

 • Nieuw ontwerp – De nieuwe generatie Nest Protect is 11 procent kleiner en integreert nog beter met het plafond of de wand. Onder de behuizing zit een laag van roestvrij staal met kleine zeshoekige uitsparingen die rook binnen laten en al het andere buiten laten. De lichtring schijnt vanaf nu nog feller voor een verbeterd Lichtpad.
 • Split-Spectrum Sensor – Binnenin de rookkamer maakt de Nest Protect gebruik van twee golflengtes aan licht, waardoor beide snel en langzaam brandende vuren worden gedetecteerd..
 • Uitzetten met app – Nest Protect waarschuwt gebruikers bij gevaar. Maar wanneer alles onder controle is, is het alarmsignaal wellicht niet meer nodig. Een valsalarm kan men daarom vanaf nu uitzetten via de nieuwe Nest-app.
 • Levensduur tot 10 jaar – Nest Protect’s vernieuwde sensoren zorgen voor een nieuwe, verlengde levensduur tot 10 jaar voordat het apparaat vervangen dient te worden.
 • Veiligheidscontrole – vanaf nu kunnen gebruikers de sensoren, het vermogen, de WiFi-verbinding, microfoon en luidspreker in één keer testen vanaf hun smartphone.
 • Geluidscheck Nest Protect controleert eens per maand automatisch, snel en zonder overlast of de luidspreker en microfoon nog werken, via een ingebouwde microfoon.
 • Eenvoudigere installatie – de opnieuw ontworpen achterkant van de Nest Protect maakt het nog makkelijker deze recht te bevestigen aan het plafond of aan de wand. Ook maakt het gemakkelijk te openen batterijcompartiment het nog eenvoudiger de batterijen te vervangen. Daarnaast maakt Nest Protect gebruik van Bluetooth Low Energy (BLE) om het koppelen tijdens de setup te verbeteren.

Dit toestel is momenteel te verkrijgen voor € 119.

Nest Cam

Dé nieuwigheid bij uitstek is wel de Nest Cam, waarmee men een nieuw elan wil geven aan videobewaking.nest cam
Het is een erg klein hebbeding met een voldoende zware, robuuste voet, zodat je hem zeer makkelijk kunt aanpassen aan de gewenste stand. Wie van bovenaf bv. een babywieg in de gaten wil houden, kan dat even goed als iemand die dit toestel wil gebruiken om een kamer vanuit een hoekperspectief te bekijken.
Qua beeldkwaliteit levert hij alvast prima resultaten af, met 1080p full HD en een Clear Zoom (8x digitaal). De ‘night vision’ vond ik echter ook een coole feature: met 8 infrarood led’s en gepatenteerde technologie scoren ze mooie nachtbeelden.
Het allerleukste: je kan middels de mic bij de camera communiceren met diegene die zich in het beeld bevindt, vanuit de Nest app. De hond/kat apporteren of je baby een woordje toefluisteren? Het lukt meteen. Handig om weten is dat de Nest Cam ook kan samenwerken met YouTube. Kwestie van je favoriete beeldmateriaal vakkundig wereldkundig te kunnen maken.
Alle gegevens worden veilig geëncrypteerd, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de privacy van je beelden. Wie graag beelden opslaat en nadien bewerkt, kan kiezen voor Nest Aware, een service waarmee je 10-30 dagen beeldgeschiedenis kunt opslaan.

Een overzicht van alle features:

 • Nieuw ontwerp – de magnetische standaard van de Nest Cam kan bevestigd worden op metaal, kan gemonteerd worden op de muur of kan op een universele driepoot geschroefd worden. Ook kan deze gedraaid worden, buigen in een hoek of ondersteboven gemonteerd worden. De standaard heeft een magneet gemaakt van zeldzaam aardmetaal en een ¼ inch-schroefbevestiging om de Nest Cam veilig op nog meer plaatsen te kunnen bevestigen. De behuizing van de Nest Cam biedt gebruikers zo de vrijheid om vast te leggen wat zij willen.
 • Videokwaliteit Nest Cam maakt gebruik van 1080p HD via Wi-Fi, zodat gebruikers ook de kleinste details kunnen waarnemen in de gehele ruimte.
 • Veilig streamen – het streamen en opslaan van videobestanden verloopt via een unieke 2048-bit RSA-vergrendeling en veilige overdracht via een 128-bit SSL-verbinding.
 • Verbeterd nachtzicht– acht ‘high-powered’ infrarood-LED’s en nieuwe algoritmes verbeteren Nachtzicht en Bewegingsdetectie. Waar standaard camera’s ’s nachts zorgen voor een gelimiteerde ‘spotlight view’, zorgt Nest Cam er voor dat men de gehele ruimte kan zien. En aangezien de sensoren van Nest Cam het verschil zien tussen het licht van een zaklamp en het licht van de zon, zal het nachtzicht niet verstoord worden en overschakelen naar de dagmodus wanneer er fel licht in de camera schijnt. Dit kan vooral heel handig zijn in het geval van inbrekers die met een zaklamp schijnen, of de felle koplampen van een passerende auto.
 • Nest Aware met videogeschiedenis – Nest Cam gebruikers kunnen zich aanmelden voor een maandelijkse betaalde service die toegang geeft tot:
  • Videogeschiedenis – bladeren door 10 of 30 dagen videocontent, afhankelijk van de gekozen service, zodat gebruikers extra tijd hebben om te bekijken wat er allemaal gebeurd is en de waardevolle momenten op kunnen slaan.
  • Video’s en timelapses – het creëren en delen van video’s tot drie uur.
  • Activity Zones – het creëren van Activiteitszones in verschillende ruimtes, zodat de gebruiker een melding krijgt wanneer er activiteit gedetecteerd wordt in een specifieke zone, bijvoorbeeld bij de deur.
  • Nauwkeurige bewegingsdetectie – Nest Cam maakt gebruik van de mogelijkheden van de cloud om steeds accuratere meldingen te kunnen geven en om gebieden te detecteren waar vaak een valse melding wordt gegenereerd, zoals op het plafond.

De Nest Cam is vanaf volgende week verkrijgbaar voor €199.

Welk netwerk heeft de beste dekking in 2015?

Meer en meer mensen bezitten tegenwoordig een smartphone.
Dit heeft enerzijds te maken met de aanwezigheid van goedkopere alternatieven op de markt, anderzijds werd koppelverkoop in België eindelijk mogelijk.
Het zorgt er alleszins voor dat mobiele dekking en snelheid van het netwerk een primordiale rol speelt in de keuze voor deze of gene provider.

Welke provider scoort op dit moment het best?

Mobistar – evolutie, maar wat nà Telenet?

Mobistar had nog een ferme inhaalbeweging voor de boeg, als we de afgelopen jaren bekeken.
Intussen heeft men echter fors geïnvesteerd in het netwerk, wat duidelijk vruchten afgeworpen heeft.
Naar eigen zeggen – en bevestigd door een onderzoek van Commsquare in 16 steden – hebben ze het beste netwerk wat betreft kwaliteit van de oproepen alsook snelheid en mobiele dekking.
Onderstaande grafieken lijken dit te bevestigen.
mobiele dekking MobistarMeer en meer mensen bezitten tegenwoordig een smartphone. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er thans heel wat goedkope alternatieven op de markt gekomen zijn die best kwalitatief zijn. Tegelijkertijd werd de koppelverkoop eindelijk mogelijk, wat de prijs van de smartphone aanvaardbaar heeft gemaakt. De mobiele dekking wordt dan ook alsmaar belangrijker. Welke provider scoort op dit moment het best? Mobistar en Telenet – sprong voorwaarts Mobistar en Telenet maken beiden gebruik van het Mobistar netwerk. In het verleden heb ik dat – terecht – afgekraakt, daar de dekking te wensen over liet. Intussen is Mobistar echter bezig die achterstand goed te maken. Tussen 2013 en 2015 zullen ze ongeveer €150 miljoen investeren in een beter mobiel netwerk. De ambities liegen er niet om, zoals te zien valt op onderstaande grafieken. Merk het verschil op tussen Q1 anno 2014 en de beoogde situatie eind 2014. Naar eigen zeggen zorgt Mobistar er momenteel voor dat 650 steden en gemeenten kunnen surfen op hun 4G netwerk, goed voor 80% van de bevolking. Knap alleszins! Hier kan je overigens de dekking op jouw adres testen. Eigen ervaring: Ik maakte recent zelf de overstap naar het Telenet netwerk – om professionele redenen (cf. infra). Ik ben voorlopig in positieve zin verrast door de kwaliteit van het netwerk. Een tweetal jaar geleden was ik er eveneens klant en inmiddels is de progressie aanzienlijk. Ter info: ik heb vooral het traject Gent-Brussel kunnen testen, waar ik doorgaans 4G had. Ook qua telefonisch bereik viel alles reuze mee, beter dan Base op dat traject. Hieronder kan je alvast de evolutie bekijken van het netwerk begin 2014 (links) naar eind 2014 (rechts). De (donker)groene zones duiden op de 3G coverage, bruin staat voor 4G.   Schermafbeelding 2014-10-09 om 20.39.17Schermafbeelding 2014-10-09 om 20.39.50 Bron: http://klantenservice.telenet.be/content/waar-is-4g-dekking Base en Mobile Vikings – ok Base/Mobile Vikings lijken inmiddels wat achterstand goed te moeten maken op de anderen. De prijsformules van beiden mogen dan ontzettend interessant blijken (Mobile Vikings raad ik eerder aan voor wie veel wil surfen, maar minder wil bellen), af en toe is de coverage toch minder. Onderstaande grafiek geeft een beeld van de nationale 3G dekking van hun netwerk in juli 2014. Network_Coverage_20140731_dual Bron: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/mobilevikings-blog-media/uploads/sites/5/2014/08/Network_Coverage_20140731_dual.gif De grafiek hieronder geeft dan weer een zicht op de 4G dekking op datzelfde moment. 4G_Network_Coverage_20140731 Bron: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/mobilevikings-blog-media/uploads/sites/5/2014/08/4G_Network_Coverage_20140731.gif Eigen ervaring: Het is geen evidentie alles objectief te vergelijken – elke provider toont eigen, vaak opgesmukte cijfers – maar uit eigen ervaring dien ik te beklemtonen dat ik regelmatig amper of geen dekking leek te hebben bij Base/Mobile Vikings. Wie me trachtte te bellen, kreeg meteen de voicemail te horen, terwijl ik zogezegd wel degelijk ontvangst had. Hun 3G coverage is zonder twijfel goed, 4G begint door te breken in de stedelijke gebieden – weliswaar minder dan bij Mobistar/Telenet. Kanttekening: op het traject Gent-Brussel (trein) had ik doorgaans amper of geen ontvangst, wat evenzeer een ferme streep door de rekening was. Proximus – veilige keuze Bij de recente rebranding van Belgacom naar Proximus werd nogmaals de aandacht gevestigd op de kwaliteit die de telecomgigant wil aanbieden. 64% van de Belgen kan op het Proximus netwerk gebruik maken van 4G. In Brussel zou dat zelfs een opmerkelijke 99.8% zijn. Straf, maar Mobistar claimt dus nòg beter te zijn met 80% 4G dekking. Oordeel zelf hieronder (roze = 4G, paars = 3G): Dekking netwerk Proximus Bron: http://support.nl.proximus.be/app/answers/detail/a_id/14815 Conclusie In feite kan ik een positieve conclusie schrijven. De mobiele netwerken van alle providers zijn intussen fel verbeterd. Er is nog wat werk voor de boeg in de ‘rurale’ gebieden, doch verder kunnen we geenszins klagen. Integendeel, de providers trachten elkaar de loef af te steken om toch maar te kunnen pronken met de beste dekking of het snelste mobiel internet. Prijs-kwaliteit vind ik Telenet een zeer valabele optie geworden, waar dat voorheen toch anders was. Proximus blijft een uitstekende keuze, maar lijkt nog minder 4G dekking te hebben buiten Brussel. Base scoort op dit moment het minst, maar biedt met oa. B-39 een uitstekende en democratische formule aan. Voorts loont het zeker de moeite zelf meticuleus na te gaan bij welke provider je in jouw buurt (privé/professioneel) de beste dekking hebt.

vergelijking mobiele dekking België

Bron: https://www.mobistar.be/nl/het-netwerk-van-mobistar

Dergelijke grafieken liegen er natuurlijk niet om, al is en blijft het natuurlijk de vraag waar je zelf gevestigd bent. In Vlaanderen mag Mobistar dan pronken, in Wallonië hebben ze duidelijk nog werk voor de boeg.
De komende jaren willen ze alleszins verder investeren in het netwerk en bijvoorbeeld als eerste 4G+ Mobistar aanbieden in enkele steden.

Eigen ervaring:

Ik ben sinds enige tijd klant bij Telenet, dat voorlopig nog steeds gebruik maakt van dit netwerk.
De hierboven neergepende evolutie maakte ik zelf ook mee, waar de dekking drastisch verbeterde. Ik heb zelfden slechte ontvangst en meestal 3G of 4G. Zeker in de steden is dit laatste het geval.
Ik ben echter héél benieuwd wat de overname van Base zal betekenen voor Telenet klanten. Op korte termijn verandert er niet veel: tot 2017 wil Telenet haar contract met Mobistar respecteren. Intussen zullen ze investeren in het Base netwerk, zodat dit anno 2018 sterk genoeg staat.
Deze overname zorgde alleszins voor een shock-effect in de markt. Het is maar de vraag welke impact de andere protagonisten zullen ondervinden.

Base en Mobile Vikings – wachten op Telenet

Base heeft ook heel wat geïnvesteerd in het netwerk, waarvan Mobile Vikings ook gebruik maakt.
Ook hier grosso modo dezelfde opmerking: sterk in Vlaanderen, nog wat werk in Wallonië.
Volgens hun eigen website bereiken ze 86% van de Belgische bevolking wat betreft 4G.
Mobiele dekking Base

Bron: https://www.base.be/nl/mobiel/netwerk.html#kwalitatiefnetwerk

Volgens een onderzoek van Netchick scoort Base dan weer beter dan de anderen wat betreft 3G dekking en ontvangst van oproepen. Ik wil hier wel de kanttekening bij plaatsen dat dit onderzoek dateert van 2014 en de cijfers dus mogelijk achterhaald zijn.

Eigen ervaring:

Ik ben nu ongeveer een jaar geleden overgestapt van Base/MV naar Telenet en dat heeft alles te maken met de dekking. Aangezien ik dagelijks tussen Gent en Brussel pendel, is de mobiele dekking op dit traject een doorslaggevende factor bij mij. Waar de dekking bij Base hier vaak ondermaats was, valt deze bij Telenet thans beter mee. Ik had ook geregeld geen ontvangst en mensen die meteen op voicemail terecht kwamen, ondanks het feit dat ik ontvangst leek te hebben.
Zijn er mensen die hetzelfde ervaren of is dit inmiddels verbeterd?

Proximus – veilige keuze

Proximus leek mee steeds een veilige keuze als provider. Niet per de de goedkoopste keuze, maar wel een zekerheid op kwaliteit.
Ik ben al enige jaren geen klant meer bij Proximus, maar hun netwerk leek me toen al erg sterk. Bovendien zijn hun prijzen zeker competitief met de anderen, als we hun pakketten met de competitors vergelijken. De vergelijking van die prijzenslag vormde al eens voer voor een andere blog en zal ik binnenkort opnieuw bestuderen.

Wat de huidige dekking van Proximus betreft, vinden we hieronder een update van maart jongstleden.
Over het algemeen biedt het Proximus netwerk een zeer goede dekking in Vlaanderen, maar hebben ook zij nog een weg af te leggen in Wallonië.
Opvallend is ook de opmerkelijke 4G-dekking in Vlaanderen.

dekking Proximus
Bron: http://support.nl.proximus.be/app/answers/detail/a_id/14815/~/kaart-met-het-netwerkbereik

Conclusie

Mijn conclusie is in feite positief.
De mobiele netwerken van alle providers hebben de laatste maanden progressie gemaakt.
Er is nog wat werk voor de boeg in de ‘rurale’ gebieden, doch verder kunnen we geenszins klagen.
Integendeel, de providers trachten elkaar de loef af te steken om toch maar te kunnen pronken met de beste dekking of het snelste mobiel internet.

 • Telenet en Mobistar lijken een prima netwerk aan te bieden. Hoewel ik tevreden ben van het bereik, mag Telenet zijn datalimieten wel eens opkrikken. Misschien en hopelijk volgt dat binnen afzienbare tijd.
 • Proximus blijft een uitstekende keuze, zeker omdat ze ook meer mogelijkheden aanbieden dan pakweg Telenet, waar je enkel kunt kiezen tussen King & Kong.
 • Base scoort op dit moment het minst, maar biedt met oa. B-39 een uitstekende en democratische formule aan. Wie weinig dient te bellen, kan ik Mobile Vikings ten zeerste aanbevelen.

Voorts loont het zeker de moeite zelf meticuleus na te gaan bij welke provider je in jouw buurt (privé/professioneel) de beste dekking hebt. Bottom line primeert de dekking in de regio waar je het vaakst actief bent.

Fit blijven in 7 min. dankzij Seven

Het gebeurt wel vaker dat ik nieuwe apps installeer.

Vaak blijft het bij een kortstondige passage op mijn smartphone, aangezien ze niet kunnen optornen tegen de gevestigde waarden. Seven is echter een blijvertje.

Geniaal concept

Seven is qua opzet een app naar mijn hart: het wil de mens tot meer beweging aanzetten en legt de instapdrempel zo laag mogelijk.
Het enige wat je nl. nodig hebt, is een muur en een stoel. Dat én 7 min. tijd per dag.image

Seven minutes to feel good

Seven biedt een gratis basistraining aan die het ganse lichaam traint. Deze omvat oa. push-ups, crunches, planking, knieheffen, etc.
Wie andere trainingen wil, kan de daartoe aangeboden packs (Bv. Strenght, Cardio, Upper Body, Lower Body, etc.) aanschaffen voor €2 per stuk. Wie wil, kan zijn training zelfs volledig (gratis) customisen.

Or more…?

Wil je méér dan 7′? De app biedt ook die mogelijkheid aan je kan nl. opteren voor meerdere rondjes van 7′, waarbij je dus telkens 12 oefeningen doorloopt.image
Fascinerende app die het effectief mogelijk maakt thuis te sporten én er de mensen te aanzet. Je ‘coach’ kan je middels een dagelijkse reminder immers attent maken op je nood aan beweging. En wie heeft nu geen 7 min. tijd per dag?

Must have!

When Digital Becomes Human – review

Na The Conversation Manager en The Conversation Company is Steven Van Belleghem met When Digital Becomes Human toe aan zijn 3e boek.
Een review!

Be digital… or be dead

Dat is zowat de kern van de boodschap die Steven hier wil overbrengen.
Waar The Conversation Manager nieuwe inzichten bracht over (online) marketing en social media, ging The Conversation Company verder als eye opener voor bedrijven. In When Digital Becomes Human trekt hij aan de alarmbel.
Organisaties die thans nog niet digitaal actief zijn, zijn een stille dood nabij. Denken we maar een de lokale kruidenier die af te rekenen krijgt met online initiatieven waar men boodschappen aan huis kan laten leveren (cf. Amazon) of Uber, dat het beroep van taxichauffeur helemaal op zijn kop wist te zetten. Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe online innovaties de offline wereld het vuur aan de schenen kunnen leggen.
Volgens Steven is het daarom primordiaal dat elk bedrijf zichzelf continu blijft triggeren en in vraag durft te stellen. Zoals Apple, toen het de iPod integreerde in de iPhone. Op dat moment was de iPod hun vliegdekschip, waar de smartphone markt nog moest ontwikkeld worden. Het gevolg is navenant: de iPhone veranderde de wereld en bracht hen ongekende successen en zelfs de iPods verkopen nog.

Emotions are key.

Naast een digitale transformatie, schetst Steven het belang van een bijkomende, emotionele ontwikkeling.
Bedrijven die erin slagen hun klanten op een snelle, prettige en gebruiksvriendelijke manier te behandelen, zullen succes oogsten de komende jaren. Zij doorstaan de ‘Angrybirdization’ test, naar de gelijknamige, enorm geliefde game.
Klantvriendelijkheid moet een rode draad worden voor organisaties. Dit belichaamt hij in wat mij betreft 1 van de beste quotes in dit inspirerende boek:

Gedrag volgt de beloning.

Bonussystemen en hoge targets voor het personeel kunnen dan wel hun vruchten afwerpen op korte termijn, op langere termijn is de klant er vaak de dupe van. Om die reden ziet Steven – terecht – meer heil in de volledige focus op de klant, zonder uiteraard de eigen business te verwaarlozen. Een uitstekende klantenrelatie is duurzaam en resulteert sowieso in een beloning.

Nog een mooie illustratie hiervan is deze quote: ‘If your eyes are facing the internal part of the business, your ass is facing the customer. So, keep your eyes in the customer. ‘ 🙂

Conclusie

Ik ga niet alle topics behandelen, daarvoor dien je het boek even door te nemen. Het leest als een trein – ik had amper enkele uren nodig – en weet van begin tot einde te boeien en te inspireren.
Dit boek is wat mij betreft wederom een must read. Knap werk.

4,5/5

IMG_0079-4.JPG