Geflitst?

Geen extra flitspalen?

Minister Crevits wil meer inzetten op trajectcontroles langs de snelwegen
.
Een nobel idee, want het weze duidelijk dat flitspalen op snelwegen achterhaald zijn. Met een voldoende uitgeruste GPS of een uitgekiende radarverklikker hebben die vaste flitspalen niet de minste bestaansreden.
Integendeel: de plotse remacties van menig chauffeur bij het zien van dat pedante kunstwerk, brengen de andere weggebruikers in gevaar.
En het draait toch allemaal rond veiligheid?

Trajectcontroles

Trajectcontroles lijken dus een beter idee. Je meet de snelheid die de weggebruikers gedurende een langere afstand afleggen, waardoor er ook trager/veiliger zou moeten gereden worden.
ZOU.
Zo heb ik het voorrecht geregeld de trajectcontrole van Gentbrugge te kunnen aandoen. Echt waar, een aanrader!
Tientonners op enkele centimeters van je achterbumper, het geeft een mens een gevoel van rust en absolute veiligheid. Vaak wordt het spektakel zelfs opgeluisterd door een klank- en lichtspel.
Dolle pret.
Af en toe voorzien de protagonisten zelfs de nodige mimiek en gestiek vanop hun hoger gelegen scène. Eat your heart out, Cirque du soleil.
En dat allemaal op zo’n trajectcontrole.
Meer van dat.
Het duurt soms even – jaren zijn zo voorbij – om alles correct af te stemmen, maar daar hebben we toch miljoenen belastingsgeld voor over zeker?

Of, zou het misschien verstandiger zijn te investeren in patrouilles die dergelijke wegpiraten van de baan halen?

Gepubliceerd door

iOnAsJ

Freelance HR Consultant en trotse vader van Lucie. Blogt over HR, ouderschap, sport, technologie, actua,...